(Til hovedsiden)      Sommer 2004      (Til hovedsiden)

(19. juni til 3. juli)

Sommerferien 2004 (første del av den) ble som vanlig lagt til Edøya. Denne gangen skulle vi først og fremst gjennomføre prosjekt nytt kjøkken. Ole hadde vært oppover helga 11.-13.juni med nytt kjøkken og ny komfyr. Nå skulle det hele monteres og tas i bruk. I tillegg hadde Ole hatt med seg oppover et strømagregat som heretter gjør det mulig å benytte noe elektrisk småverktøy, og ikke minst, muliget for å benytte støvsuger. Resultatet kan sees på bildene nedenfor.  Og det må sies at mye ble både romsligere og lettvintere med de nye investeringene.

Etter at kjøkkenet godt og vel var på plass tirsdag 22. juni kom Elin, Eskil og Mats på besøk. Dette var mats sitt første besøk på Edøya. Eskil så ut til å storkose seg ned i fjæra med å leite etter krabber. Besøket vart kort denne gangen. De reiste igjen dagen etter for å forberede barnedåp for Mats på søndag 27. juni. Her er noen bilder fra besøket. Bilder fra barnedåpen finnes under Barn og barnebarn/Elin.


 

Fredagskvelden 25. juni fikk vi uventet besøk fra Rælingen. Gro Langdalen og Morten Nymoen med barna kom over fjorden og besøkte oss. Vi visste at de var på Tustna på ferie og hadde håpet at de ville ta en tur. Det var veldig hyggelig at de tok seg tid til det før de reiste tilbake til Rælingen.

     

Som vanlig fikk vi flere besøk av naboene på Åsen og Grønbukta. Nytt av året vat at Marit Vågland var innom oss en dag sammen med Åse på Åsen. Det siste besøket fikk vi foreviget.

Søndag morgen ble tidlig oppstandelse for å reise til Molde i barnedåp til Mats. Det ble en riktig finversdag i likhet med alle de andre dagene første ferieuka. Bilder derfra er lagt til siden om barn og barnebarn, under bildet av Elin.
Nevner likevel at det var et veldig hyggelig selskap. Hyggelig også treffe familien til Jon.
Milli var med på den turen og oppførte seg eksemplarisk. Lite ante vi da at Milli var sjuk.

Tirsdagskvelden kom Marianne og Anders med barna oppover.

De var lei regnværet på Østlandet og kom oppover for å fiske og nyte litt fint Smølavær. Det ble ikke så mye fiske før på Torsdagskvelden. De to første kveldene var det litt for mye vind. Men den ene kvelden ble det brukbart med firsk. 9 torsk og en lyr i størrelse fra ca. 1 til ca. 3 kg. Ellers var veret bra de dagene de var der, men meldingene for fredag var såpass dårlige at de valgte å reise hjem igjen. Her er noen bilder fra dette besøket.

                            

De dagene Marianne og Anders og Oliver og Tilde var der, ble ikke helt slik vi hadde tenkt oss. Den tirsdagen de kom merket vi at Milli var sjuk. Ho var ikke den livlige glade hunden vi var vant til. Ville bare ligge inne i senga den dagen. Virket trøtt og utilpass, og vi kjente på snuten hennes at hun hadde feber. Det gjorde nok at vi ble engstelige og mer opptatt av hunden vår enn av de som kom på besøk. Det beklager vi overfor Marianne og Anders, men når hunden vår viste så klare sykdomstegn var det vanskelig å konsentrere seg om de som var på besøk. Vi hadde jo gledet oss til dette besøket og å få med Oliver ut på fisketur. Men tankene våre var hele tiden hos Milli
Men onsdagen måtte vi ringe dyrlegen. Desverre skjedde det noe som gjorde at dyrlegen ikke kunne komme før torsdagsmorgen. Etter en undersøkelse der i hytta ble vi anbefalt å ta henne med oss til dyreklinikken i Kristiansund. Det gjorde vi da samme dag. Uten at det ble tatt blodprøver og/eller røntgen ble det antatt at hun led av en flått-infeksjon. Siden vi likevel skulle reise hjem lørdag ble vi anbefalt å ta kontakt med vår vanlige dyrlege på Lørenskog når vi kom hjem (hvis hun ikke var bedre da).
Vi oppsøkte dyrlegen mandag morgen, men det endte desverre så tragisk som det kunne. Det viste seg at ho neten ikke hadde blod i kroppen og at ho hadde kreft i Milten. Milli døde hos dyrlegen ca. kl. 12.15 den dagen. Dermed hadde vi mistet en kjær venn og et familiemedlem som har gitt oss så mye glede og selskap i 8 1/2 år.
Det blir nok ikke helt det samme å komme tilbake til Edøya neste gang, når Milli ikke lenger kan løpe foran oss og stå og ta imot oss når vi kommer etter ned til hytta.
 

Til slutt tar vi med noen bilder av Edøyfjorden og Tustnafjella ved solnedgang. Bildene er tatt ca. kl. 23.40 St.Hanskvelden.
Tar også med et bilde av en trofast besøkende som dukker opp hvert år.

    

Det er virkelig pent der ute en midtsommerkveld.
 

**************************************************************************

                                  Sommer 2003

Som vanlig ble sommerferien lagt til Edøya. I år hadde vi sein ferie (fra 28.juli til 24. august). Men til gjengjeld var ferien lang.
Likevel er dette første ferien på mange år at vi ikke hadde overnattingsgjester. Det savnet vi, men det skyldes kanskje at de fleste hadde avsluttet sin ferie før vi startet vår ferie. Likevel hadde vi det kjempefint i hele ferien. Været var stort sett bra, som det vel fremgår av bildene lenger ned på siden.

Som vanlig hadde vi besøk av våre naboer på Åsen og sydenfarerne Hilde og Tore Magne. Kanskje de også blir våre naboer etterhvert - ikke i syden - men som hyttenaboer. Helge og Åse på Åsen hadde vi på krabbelag en kveld.

Det ble ingen "skrytebilder" av stor fisk i år. Vi fikk nok fylt opp fryseren, men det ble en forholdsvis stor andel med krabbe og makrell. Makrellen "kokte" i fjorden som vanlig og vi fisket en god del av den. Noe lengre var det mellom hver torsk, lyr, lang og kolje. Men det ble noen av de også. Merkelig nok fikk vi ikke en eneste sei denne sommeren. Men krabber ble det i massevis. Satte ut trollgarnet to ganger. Første gangen ble det null fisk, men 34 krabber. Andre gangen ble det 3 skater og 43 krabber. Så det blir nok et krabbelag her i lia en kveld i høst. Det eneste litt spesielle var at Wenche fikk en Knurr. Det er en fisk vi skjelden får her ute.

Her bildene av knurren.(Klikk på bildene for å få de større)

Her er noen bilder fra hytta innvendig. Det ble ny sofa og nytt salongbord i år.

Her er Wenche i den nye sofaen sammen med Åse og Helge. Bildet er tatt etter et solid krabbemåltid.

Ole bygde mer treplatting nedenfor hytta. Det skal etterhvert bli et utekjøkken i hjørnet mellom berget og den gamle hekken.
Ole planlegger for øvrig å lage "treplen" rundt det meste av hytta. Kanskje blir det påbygging også en dag.
Her er bilder fra byggingen, og slik det blei når det var ferdig.

Her er hurtigruta på veg sørover en dag da vært ikke var det aller beste.

Til slutt noen bilder som beviser at det ble badet i sjøen, og at det er fin utsikt både østover og vestover når vi går stien fra veien og ned til hytta.