(Til hovedsiden)           Påsken 2004 på Edøya.             (Til hovedsiden)


Sist oppdatert 12.04.04

Påsketuren i år startet lørdag før palmesøndag (03.03.04). Klokka ble 23.30 før vi var framme i hytta. Men klart måneskin gjorde det mulig å gå fra veien og ned uten lommelykt. Men med Wenche sin vonde rygg og Ole sin bihulebetennelse ble det fort sengetid. Palmesøndag våknet vi til pent, men overskyet ver. Men tirsdag og onsdag var det strålende. Noe bildene nedenfor kan fortelle om.

Dette bildet er tatt i retning Kristiansund. Brønnen vår i forgrunnen og hytta skjult nede i et lite dalsøkk midt på bildet. Nedenfor er noen flere bilder fra finversdagene. De viser også bl. a. bilferga Tustna og hurtigruteskipet Kong Harald.

                              

Skjærtorsdag var det "Balldag" på Havkroa ute på Veidholmen. Da reiste vi dit og spiste både blandaball, saltfiskball og kvitball. Kjempegodt. Havkroa og ball kan anbefales. På hjemveien tok vi et bilde som viser vindmølleparken i det fjerne. Denne skal nå utbygges fra dagens 20 møller til ca. 70.

Langfredag fikk vi, tradisjonen tro, besøk av Reidar og ungene. Men denne gangen var det ruskever. Det blåste og det haglet og det snødde. Noe et av bildene nedenfor kan vise.

         

Det ble ingen fisking denne gang. Været var bra nok tirsdag og onsdag, men med en bankende bihulebetennelse i panna på Ole, fristet det ikke så mye å begynne å sette båt på vannet. Samtidig sleit Wenche med en vond rygg. Slik sett så ble nok ikke denne påsken den mest vellykkede.
Men vi fikk møte våre naboer på Åsen og i Grønnbukta. Og vi fikk med oss den tradisjonelle basaren i Grendahuset. Denne gangen var det virkelig fullt hus. Tror aldri vi har sett så mange mennesker inne i det lille Grendahuset. Og etterpå var vi i et hyggelig lag i Grønbukta. Hvis jeg ikke hat regnet feil så var vi 12 mennesker der. Veldig hyggelig.

Vi reiste hjem igjen 1. påskedag og håper at vi både får pent ver og at vi begge er friske når vi kommer tilbake neste gang.

************

Tore Magne - hvis du kikker innom denne siden fra ditt tilholdssted på Gran Canaria - her kan du se at tomt nr. 17 nå har fått nummerskilt.


 
 
 
 

(Til hovedsiden)           Påsken 2003 på Edøya.             (Til hovedsiden)


Påsken kom seint i år. 11. april, fredag før Palmesøndag reiste vi oppover til det som vi håpet skulle bli en finværspåske. Og det blei det virkelig! Denne påska må ha vært tidenes påske når det gjelder vær og temperaturer. Nesten vindstille hver dag og sol påraktisk talt hele påskeuka - og temperaturer helt opp i 23 grader nede i Steinbukta. Vi hadde håpet å kunne ta ut båten og fiske litt. Og fisket overgikk alle forventninger. Spesielt vil vi huske 20. april (1. påskedag) da vi skulle avslutte og dra opp snøret for siste gang. Da fastnet det i snøret til Wenche. Etter noe strev lå det en torsk på 10,5 kg i båten. Det er ny hytterekord. Bilder av fisken kan dere se nedenfor.

Ikke rart at dama var stolt!  10,5 kg!

Lenger ned på siden kan dere se flere bilder av denne fisken, samt noen andre bilder fra påskeuka.

Som vanlig i påsken ble det hyggelig gjensyn med våre gode venner og naboer både på Åsen og i Grønbukta. Åse og Helge har desverre ikke kommet med på noen av bildene, men de hjalp oss med å forevige stortorsken da vi selv hadde gått tom for film.
 

Fra Grønbukta har Astrid besøkt oss flere ganger, men denne påska var første gangen Ivar kom helt frem til Steinbukta. Siden han er avhengig av krykker er det litt av en prestasjon at han trosset ulendt terreng og gikk denne vegen helt på egen hånd. Det er godt å sjå at du er så sta Ivar. Håper vi ser deg i Steinbukta flere ganger heretter.

Onsdagskvelden kom Elin og Eskil utover en tur. Det var veldig hyggelig. På grunn av den store avstanden opp til Molde blir det så altfor sjelden vi ser dem. Mrn da er det desto hyggeligere når det skjer.

Tradisjonen tro, kom Reidar og ungene utover på langfredag. Dette har blitt en fast og fin tradisjon nå. Og så er det nesten alltid pent vær denne dagen.

Til slutt kom den store overraskelsen på lørdag ettermiddag. Helt uventet og veldig overraskende banket plutselig Ronny og Lise på døra. Ole må jo ha sett ut som et spørsmålstegn da de åpnet døra. Det var noe av det siste vi hadde ventet å se der og da. Ronny har jo ikke vært på Edøya på snart 20 år. Veeeldig hyggelig. Synd vi ikke fikk tatt bilder, men da var vi gått tom for film.
 

   Dette er bare en av de mange fine fisken vi fikk denne påska.

Her er noen flere Påskebilder.