(Til hovedsiden)             Flott Nordentreff i Munkedal      (Til hovedsiden)

Siste helga i august 2003 reiste Rælingen lokallag av foreningen Norden til Munkedal for å møte venner fra de nordiske vennskapskommunene Kyrkslett fra Finnland, Karup fra Dannmark og Munkedal fra Sverige.
 

Fredag formiddag 29. august møttes11 Nordenmedlemmer fra Rælingen for å kjøre i samlet tropp med 4 biler med kurs for Munkedal i Sverige. 2 medlemmer skulle komme etter senere på dagen, slik at vi til sammen var 13 personer fra Rælingen. Turen gikk via Fetsund nedover riksveg 22 og første stopp var Fredriksten festning i Halden. Her fikk vi omvisning med en god og engasjert guide. Hun var egentlig norsk, men hadde svensk mor og fransk far og snakket en sjarmerende blanding av svensk og norsk.
 


Her ble Karl XII skutt 11. september 1718

Her er noen flere bilder fra omvisningen (klikk på bildene og de blir større)

Før vi reiste videre tok vi en liten hvil i parken ved festningen hvor vi også spiste medbragt matpakke og en deilig sjokoladekake som Gro hadde bakt.

Deretter fortsatte vi en Blå-gule veien videre nedover og inn i Sverige. Vi ankom Munkedal Rådhus ca. kl. 16.45 hvor vi ble møtt av våre svenske venner med Ulla Tisell i spissen. Like etter kom også våre danske venner, hele 42 personer, med Jann Rasmussen i spissen. Her møtte vi også Gunnel Hellstrøm fra vår vennskapskommune i Finnland. Etter en "vrimlestund" med kaffe og kake ble vi ønsket velkommen til Munkedal av lokallagets leder Ulle Tisell og kommunens ordfører. Vi fikk også se en flott lysbildeserie med bilder fra Munkedal i forskjellige årstider. Vi hadde mye å glede oss til. Deretter ble vi hentet av våre verter og kjørt hjem til der hver av oss skulle bo denne helga.

*****************************

Samme kveld var det samling og velkomst med et deilig koldtbord i Folkets hus i Hellevadsholm. Her fikk vi anledning til å bli enda litt bedre kjent, og vi ble underholdt av en lokal visesanger.


Her samles vi utenfo Hellevadsholm Folkets Hus.


 

***********************************************

Lørdag samlet vi oss i Ørekilsparken, et nydelig sted like ved Munkedal sentrum. Her ble det plantet et tre som en gave fra hver av de 4 vennskapskommunene.


Jann Rasmussen plantet et bøketre fra Dannmark
 


Annik Grue plantet en bjørk fra Norge
 


Gunnel Hellstrøm plantet en pil fra Finnland
 


Ulla Tisell plantet en lind fra Sverige
 
 

Etter dette ble Nordens Benk innviet. Den er laget i massiv eik av kunstneren Karl Chilcott. Benken symboliserer en bro. De 4 nedsenkede stener foran representerer hvert av de 4 nordiske landene.

Her er kunstneren Karl Chilcott sammen med noen barn.

Og her er de nordiske lokallagslederne Gunnelle Hellstrøm, Annik Grue, Jann Rasmussen og Ulla Tisell

Her er noen flere bilder fra parken (klikk på bildene så blir de større)


 

Etter dette delte deltakerne seg i 2 grupper hvorav den ene reiste til Uddevalla på museumsbesøk, mens den andre gruppen besøkte et steinbrudd og Hedekås aldershjem. Begge gruppene hadde med nistekurv og spiste lunch ute i det grønne etter at omvisningene var ferdige.

Deretter ble vi tatt hånd om av våre verter. Noen reiste "hjem" og slappet av, mens andre reiste rundt og ble vist noe av det Munkedal kommune har å by på av natur og andre ting. Vi reiste bl.a. ut til Lysekil, et nydelig sted helt ute ved kysten.


 

Lørdagskvelden var det festmiddag, taler, underholdning og dans i Mundals Folkets Hus. Her fikk vi enda en anlednig til å treffe kjente fra tidligere nordentreff i Rælingen, Kyrkslett og Karup. Alle de 4 lokallagslederne holdt tale. Og Annik Grue ønsket alle velkommen til nytt nordetreff i Rælingen i 2005.


Annik Grue                                             Gunnel Hellstrøm


Jann Rasmussen                                            Ulla Tisell

Her er noen flere bilder fra festen.


 
 

Søndag formiddag tok vår vert oss med på enda en liten tur rund i kommunen. Denne gang besøkte vi bl.a. et slott, Torreby Slott, som faktisk er bygd av nordmannen Nils Sørensen i 1887.


Torreby Slott drives nå av Torreby Golfklubb

Så var besøket over. Vi måtte ta farvell med våre verter og de andre nordenvennene våre.

**********************

Vi vil rette en stor takk til våre verter, Hillevi og Erland Erntell. Fantastisk hyggelige mennesker. Dere er hjertelig velkommen til å bo hos oss under neste nordentreff.


Erland og Hillevi
(Erland har gått Holmenkollmarsjen 5 ganger og Vasaloppet 12 gabger)


Her er noen bilder av den flotte gården deres.

Så reiste vi hjemover. På turen var vi innom Fjellbakka, Grebbestad og Strømstad på veg til Svinesund og tilbake til Rælingen.


Takk for et flott vennskapskommunetreff!!

Se også Karup sin reportasje på hjemmesiden til Karen og Knud Gaarn-Larsen
Karen og Knud    Nordenforeningen i Karup