(Til hovedssiden)            Blystadlia               (Til hovedsiden)

Sist oppdatert 28.02.04

her bor vi

Blystadlia er kanskje ikke verdensberømt for alle dere som ikke bor på Nedre Romerike. Men studerer du kartet nedenfor kan du nok lettere se hvor i landet dette er.

Som du ser ligger det i nærheten av Strømmen og Lillestrøm i Rælingen kommune.

Blystadlia er et boligområde som ble bygd ut i begynnelsen 1980-årene. Totalt er det 1129 boliger i "lia". Av dette er det 186 rekkehusboliger, 50 eneboliger og 893 blokkleiligheter.
Her råder et "fargerikt fellesskap" i det det bor svært mange forskjellige nasjonaliteter i området. Dette fellesskapet fungerer egentlig veldig bra.
Vi har egen barneskole med skolefritidsavdeling og det er to barnehager i området.

Fra og med 26. mars har vi fått ny flott nærbutikk i Blystadlia. Temmelig nøyaktig 1 år etter at COOP Prix la ned butikken, er det etablert ny flott Spar-butikk. Samtidig åpnet "Helt på høyden" kafe og pub.
Dermed er det nytt liv i Blystadlia senter, som det er opp til oss beboerne å sørge for å benytte og ta vare på. Det er fortsatt ledige lokaler i senteret, så det er godt håp om at også andre aktiviteter kommer på plass etter hvert.

Like ved butikken er det tannlegekontor i tillegg til skoletannlegen på skolen.
Tidligere hadde vi også eget postkontor og legekontor, men begge deler har vi mistet. Begge deler er flyttet ned til naboområdet Løvenstad.
Blystadlia har god bussforbindelse til Oslo, Strømmen og Lillestrøm.

Årlig arrangeres Blystadliadagen, et utendørsarrangement med diverse underholdning og konkurranser. Høydepunktet er kanskje finalen i "Blystadliacupen" i fotball avsluttes på Blystadliadagen. Om kvelden samme dag er det Vennefest med god mat og dans i "Elgstua", et av flere fest- og møtelokaler som finnes i noen av borettslagene.